sobota 28. února 2015

Dort se Sněhurkou a sedmi trpaslíky

ÚPLNĚ JSEM ZAPOMNĚLA...

... na mou starší princeznu. Ta od své mámy dostala dortík ještě dříve než Kristýnka. Bylo to v září 2013, kdy Marki oslavila své 4. narozeniny. Dort pro ni vlastně považuji jen za "nácvik" pro pozdější dorty, protože figurky a ozdoby na něm byly plastové. Dnes bych si možná troufla vyrobit je z marcipánu.
Přesto si myslím, že dortík se Sněhurkou se celkem podařil.

Dort se Sněhurkou a 7 trpaslíky ke 4. narozeninám

Moje drahá Markétka 

pátek 27. února 2015

Dort patrové srdce

CO PŘINESL KVĚTEN 2014?

No přece 1. narozeniny mé mladší princezny ;-) Toužila jsem našemu pokladu dát to nejkrásnější, co se mi podaří vyrobit. Srdce, motýlci a růžová - to je přesně obraz naší rozkošné Kristýnky.
Zbožňujeme Tě, srdíčko.

Dort srdce k 1. narozeninám


Dort srdce k 1. narozeninám - pohled zhora

Naše srdíčko se svým prvním dortem



Kanál TLC a pořad Král dortů

Vzhledem k mému současnému statutu matky na mateřské dovolené bývám často divákem oněch "babských" televizních kanálů, jako Prima love nebo právě TLC. Zde jsem náhodou narazila na pořad o mistru pekaři a cukráři, jehož jméno je Buddy Valastro. Tento cukrářský kouzelník provozuje svou pekárnu a cukrárnu někde v USA a musím říct, že z jeho rukou vycházejí skutečné dortové zázraky. Čím více jsem na jeho pořad koukala, tím větší chuť jsem měla zkusit si také "zakouzlit" s marcipánem a fondánem (potahová hmota). A poté, co jsem zjistila, že obchod s cukrářskými potřebami mám skoro za rohem, nebylo co řešit.
Před rokem slavily má maminka i má babička naprosto nekulaté narozeniny. Byl to můj první pokus.

Dort dvojité srdce


Dort dvojité srdce pro mou maminku a babičku


Moje maminka a babička se svým dvojitým dortem.





neděle 22. února 2015

To první, co jsem udělala...


.... bylo, že jsem vynadala pekaři. Dort pro mou starší dceru Markétku k jejím 1. narozeninám byl naprosto strašný. Přestože měl zmíněný pán k dispozici obrázek s mou představou dortu, podobal se jeho výtvor spíše betonovému bunkru než roztomilé a něžné jedlé nádheře.
Hned druhý den jsme se s dortem měli jít fotit, na předělávání nebyl čas. A tak jsem poprvé naběhla se srdíčky, pravítkem a zdobícím sáčkem ke kuchyňskému stolu a začala jsem napravovat práci "profesionála".
Výsledek posuďte sami.

původní "betonový bunkr"

dort pro Markétku po mém zásahu



Markétka se svým prvním dortem





středa 18. února 2015

Zdravím všechny pekařské amatérky (amatéry) a možná i profesionálky (profesionály).


Pečení a hlavně zdobení dortů se věnuji jen velmi krátkou dobu, cca 1 rok. Přesto se mi už podařilo "vykouzlit" několik dortíků, které troufám si říct se docela povedly.
Intenzita mého snažení byla dána dvěma fakty:

1. Jsem matkou dvou malých princezen
2. V roce 2014 se v mé rodině slavilo několik jubileí.

Ráda bych se s vámi všemi podělila o své nápady, protože si myslím, že každá inspirace je dobrá a může se někomu při vytváření jeho jedlého "uměleckého díla" hodit.

Pokud by se vám cokoliv ode mě zalíbilo, neváhejte se na mě obrátit o radu.

Lucka