čtvrtek 20. října 2016

Milovnice slunečnic

Má kamarádka a zároveň učitelka angličtiny oslavila v polovině října svou pětatřicítku. Za svou obrovskou duševní sílu a neutuchající trpělivost naslouchat má psychická zhroucení by si zasloužila tisíce těch nejkrásnějších slunečnic, ale já jsem zvládla jen jednu. Přesto ji velmi potěšila.
Luci, všechno nejlepší.


dort slunečnice
dort květina

potěšená a překvapená oslavenkyně

pátek 14. října 2016

Ujíždíme na pávech

Z naší Markétky už je školačka a 8. září oslavila své sedmé narozeniny. Téma páva nadhodila sama a mně se to líbilo, protože už mám plné zuby Disneyho postaviček, popřípadě my little pony a podobných ptákovin.
Asi se budete smát, ale já jsem ty dorty dělala dva. 14 dní před narozeninami jsme se jeli do Rožnova pod Radhoštěm fotit a v teplých posledních prázdninových dnech bych těžký dort plný máslového krému na klíně fakt převážet nechtěla.
Proto jsem potáhla fondánem dva obyčejné kyblíky. Jeden větší a druhý menší. Páva jsem pak dotvářela rovněž z fondánu. Atrapa byla lehká a velmi snadno přenositelná.
Za tři týdny jsme měli doma velkou oslavu, a tak přišlo na řadu skutečné pečení. Ovšem, jak už to tak u fondánu bývá, ztvrdnul jako kámen. Proto bylo potřeba páva vytvořit ještě jednoho. Myslím, že byl k téměř k nerozeznání od už zmiňované atrapy.
Celé to má jednu obrovskou výhodu. Na kuchyňské lince se na mě i po měsíci a půl od Markétčiných narozenin směje paví dort (vlastně atrapa) ;-)

dort s pávem

dort k 7. narozeninám

paví dort

dort s pávem - ten skutečný
paví dort
Markétka se svým pavím dortem